Lån utan inkomst

Att få lån utan inkomst är inte det lättaste, men är ändå fullt möjligt idag. Detta skulle tidigare annars ha varit något som varit mer eller mindre omöjligt hos någon av alla de traditionella storbankerna i Sverige.

Idag så finns det dock större möjligheter och bättre chanser även om inte privatekonomin för tillfället inte skulle vara den bästa.

En av de största anledningarna till detta är att det idag också finns flera långivare på marknaden där alla konkurrerar med varandra för att att få just dig som sin kund.

Det är dock som sagt inte så enkelt att få lån utan inkomst och kräver en del jämförelse mellan olika långivare för att se vilket eller vilka företag som också kan erbjuda dig detta.

Det kan också alltid hända oförutsedda saker eller skeenden i våra arbetsliv och privatliv som också kan påverka vår ekonomiska situation till det sämre.

Detta kan leda till att vi under en period inte heller har de intäkter som vi behöver för att också kunna klara av våra månatliga utgifter, något som verkligen också kan hända oss alla.

Trots att vi inte får de intäkter som vi behöver så har vi ju fortsatt utgifter som tex. Hyra av bostad, mat, lån och andra personliga omkostnader som detta till trots ändå måste betalas.

Detta kan leda till att du som privatperson kan komma att behöva ansöka om lån utan inkomst. Situationen är som sagt inte optimal och det kan visserligen vara svårt att få lån men det visst ändå vissa vägar att gå och tips på vägen att ta del av som också kan öka dina chanser att få lån utan inkomst.

Låna pengar utan inkomst

Så hur ska du då göra och vad finns det för olika vägar att gå när du behöver låna pengar utan inkomst?

Till att börja med så kan du öka dina chanser att låna pengar utan inkomst och du har en medsökande på ditt lån. Din man, fru eller sambo kanske redan har en trygg inkomst och kan vara medsökande på lånet. Detta är i sådana fall något som ökar dina chanser markant.

Anledningen till detta är att banken därmed känner en större trygghet att du/ni som låntagare också kommer att kunna avbeta ert lån.

Förutom att det ökar chanserna att få lånet beviljat så kommer det även att ge er bättre möjligheter till att få ett lån med än bättre villkor, d.v.s. chansen ökar att ni kan få ett lån med lägre räntekostnad.

Här är det dock viktigt att komma ihåg att vid ett lån som har två gemensamma sökanden så är även båda låntagarna gemensamt betalningsansvariga för lånet.

Att banker eller andra långivare ska kunna erbjuda dig att få låna pengar utan krav på inkomst ökar alltså om ni är två som ansöker om lånet.

Har du ingen medsökande på lånet så kanske du har någon som kan gå i god för dig att du klarar av att avbetala ditt lån? I sådana fall så kan denna person bli din s.k. borgensman på ditt lån.

En borgensman är en person som liknar en medsökande men där dessa skiljer sig åt på så vis att en medsökande ofta nyttjar det lånade beloppet precis som den som är första sökande låntagare.

En borgensman är som sagt den som går i god för att du betalar dina lån och är även bankens garanti att detta också görs fullt ut.

Det innebär vidare att när ditt låneavtal undertecknas så undertecknar samtidigt din borgensman också avtalet där denna åtar sig att återbetala ditt lån eller det som återstår av det om inte den som ansöker om lånet klarar av att göra sina avbetalningar.

Vid dessa typer av lån så är det ofta väldigt vanligt att en förälder, en nära släkting eller att en god vän går i god för låntagaren som borgensman.

En ytterligare möjlighet att få lån beviljat är att du ändå har några inkomster även om du har dina inkomster spridda periodvis. Visserligen så ökar dina möjligheter om en bank eller långivare ser att du har en fast inkomst varje månad men idag så finns det många av oss som har extra inkomster under viss tid.

Hit räknas tex. Alla som tar på sig frilansuppdrag, jobbar extra inom något eller flera yrken, eller som kanske har uppdrag inom föreningslivet tex. Som domare eller styrelsemedlem.

Låna pengar med låg inkomst

Ibland så kan det kännas omöjligt att få låna pengar med låg inkomst eller att få lån utan inkomst överhuvudtaget men dessa vägar som vi nyss har varit inne på kommer ändå att kunna öka dina möjligheter.

En ytterligare möjlighet som alltid ökar chanserna till att få låna pengar med låg inkomst är om du som låntagare även skulle ha ett sparkapital.

En sparad summa pengar på bankkontot eller t.o.m. ett fondsparande eller aktiekapital kommer alltid att vara positivt för dig i dina diskussioner med en bank eller långivare.

Om en bank eller långivare skulle godkänna ditt lån just p.g.a. att du har ett sparkapital så kommer sparkapitalet att utgöra säkerheten för din långivare.

Så även om det ibland kan kännas svårt att få lån eller t.o.m. omöjligt att få lån så finns det som vi har visat här oftast flera vägar att gå för att du ska kunna förbättra din situation och din vardagsekonomi.

Vi rekommenderar dig att alltid se över alla dessa möjligheter på förhand och att jämföra lån hos olika banker och långivare för att du ska kunna hitta det som är bäst anpassat för dig.

Börja alltid med att få en bra överblick av din ekonomi och dina intäkter och utgifter, detta får du alltid bäst genom att du gör en hållbar och ärlig månadsbudget över samtliga dina inkomster och utgifter.

Ett lån ska alltid betalas tillbaka till banken eller långivaren, var medveten om detta i din budget så att du också ser att din budget även klarar av ännu en utgift.

Om du märker att din budget klarar utgiften för lånet varje månad så är det då och endast då som du också bör gå vidare med din låneansökan.