Låna 10 000 kr

Här hittar du större snabblån på 10000 kronor eller mer. Vissa av dessa lån kräver ingen kreditupplysning eller så kallad UC, men det är viktigt att tänka på att du själv vet att du har råd att teckna dessa lån.

Även om billiga snabblån på 10000 kronor kan ligga lågt i pris och tack vare lång återbetalningstid ger de ofta en låg månadskostnad är det stor risk att lånets kostnader blir betydligt högre om du inte sköter dina inbetalningar. Låneföretagen skickar alltid vidare obetalda snabblån till inkassobolag och senare Kronofogdemyndigheten.

Sms lån på 10 000 kr

Ett av de enklaste sätten när du vill låna 10 000 kr är att ta ett sms-lån. Att ta ett smslån går snabbt, smidigt och kan göras dygnet runt.

Att låna pengar via mobilen går både snabbt och enkelt, ofta får du pengarna under samma dag. Smslån är dock ganska dyra i jämförelse med andra vanliga lån. Ett smslån på 10 000 kronor kan ha en effektiv räntesats på flera hundra procent. Detta på grund av den höga osäkerheten som långivaren utsätts för vid smslån.

Ett smslån är ett så kallat blancolån, vilket innebär att lånet inte har någon säkerhet. Ett bolån är ett exempel på ett lån med säkerhet. Det betyder att om låntagaren inte lyckas betala tillbaka lånet så kan långivaren ta bostaden och sälja den för att på så sätt kompensera för den uteblivna återbetalningen. Vid snabblån finns dock inte denna säkerhetsåtgärd och därmed blir räntesatsen högre.

Återbetalningsperiod för lån på 10 000 kronor

När du tar ett snabblån på 10 000 kronor kan du välja på olika långa låneperioder omkring uppemot 90 dagar och i vissa fall ännu längre. Eftersom att lånet blir dyrare ju längre du behåller lånet bör du alltid tänka på att bara låna så lång tid som du verkligen behöver.

Krav och villkor för snabblån på 10 000 kronor

För att bli beviljad ett sms lån finns det en del krav som måste uppfyllas. Oftast krävs det att den ansökande har svenskt medborgarskap och är över 18 år. Långivare skiljer sig dock när det kommer till dessa krav, vilken är anledningen varför man alltid bör läsa igenom deras specifika krav och villkor. Vissa har exempelvis högre åldersgräns eller krav på högre inkomst än andra. Om du uppfyller långivarens krav kan du skicka in en ansökan för lån. Långivaren kommer då att göra en kreditupplysning för att titta på faktorer som din inkomst, kapital, eventuella skulder och betalningspåminnelser för att undersöka din betalningsförmåga.

Ansökningsprocessen för lån på 10 000 kronor

Efter att du har jämfört långivarna och kommit fram till den som passar dig bäst, klicka dig då vidare till långivarens hemsida för att få mer information om hur du går till väga för att ta ett lån på 10 000 kronor. På långivarens hemsida finner du instruktioner för hur du lånar pengarna och du fyller i ett ansökningsformulär. När du väl har fyllt i formuläret och skickat in det kommer långivaren att avgöra om de godkänner dig som låntagare eller inte. Om ditt lån blir beviljat kommer pengarna att överföras till ditt konto strax därefter.

Exempel på kostnad för snabblån på 10 000 kr

Vissa långivare erbjuder kunderna möjlighet att flytta fram fakturadatum för ditt lån. Detta kallas ofta förlängning av smslån.

Nedan följer ett exempel för hur kostnaderna för ett snabblån kan se ut. Vissa snabblån kan ibland delas upp så att återbetalningen blir lättare att klara av. Ett snabblån kostar alltid mer om lånetiden är längre.

  • Snabblån: 10000 kr
  • Avgifter: 500 kr /månad
  • Total kostnad efter 3 månader: 1500 kr
  • Kostnad efter 12 månader: 6000 kr

Om Snabblåndirekt.com

Här på sajten hittar du några av Sveriges mest populära långivare som erbjuder någon form av snabblån. Vare sig du prioriterar låga avgifter lång löptid eller kanske något annat tror vi det finns ett lån som passar just dig.

Att klicka sig fram till rätt långivare via oss kostar självklart inget.