Samla lån

Att ha flera olika lån hos olika banker och långivare är idag något som är mycket vanligt. Med flera olika lån och ofta med höga räntekostnader som följd så innebär det såklart även en större påfrestning för din vardagsekonomi.

Samla dina lån och få lägre ränta

Att samla lån hos en enda bank eller en enda långivare är något som vi alltid rekommenderar dig att göra om du har denna möjlighet så kan du sänka räntan.

Det kan låta konstigt för många att ta ett ytterligare lån för att betala gamla snabblån och krediter men detta är faktiskt något som kan få dig att spara både hundralappar och tusenlappar varje månad.

Hur är detta då möjligt? Jo att ha flera lån oavsett vilken eller vilka lånetyper det handlar om betyder även att du har flera olika räntor där vissa oftast kan vara onödigt höga men att du där och då ansåg det som det bästa beslutet att ta.

Förutom flertalet höga räntor så tillkommer som oftast även en hel del dolda kostnader som Tex. Avi- och fakturaavgifter.

Om du istället kan samla dina lån hos en enda bank eller långivare så kan helt enkelt komma undan flera av dessa onödiga kostnader och på så vis även spara pengar. Idag så är även räntan förhandlingsbar hos många banker som långivare vilket också är bra att veta om.

Som alltid så går alla banker och långivare efter dina personliga förutsättningar när du behöver låna pengar. Ju tryggare och bättre vardagsekonomi som du har desto bättre lånevillkor kan du som oftast också få.

En annan stor fördel med att samla lån hos ett enda företag är att du dessutom förbättrar din kreditvärdighet, vilket innebär att du kommer att kunna få ännu bättre lånevillkor i framtiden om du skulle ställas inför samma situation att ett lån är absolut nödvändigt.

Samla lån och krediter

Att samla lån och krediter hos ett enda företag kan alltså vara en av de bästa besparingar som du som lånekund kan göra.

Som vi redan har varit inne på så kan räntekostnaden idag t.o.m. vara förhandlingsbar hos vissa långivare, något som tidigare varit helt och hållet omöjligt.

Vad är det då som gör detta möjligt idag? Jo med en bransch som tillhör en av de snabbast växande tillväxtmarknaderna i Sverige så innebär detta även fler och fler aktörer på lånemarknaden.

Ju fler långivare som nästan dagligen dyker upp och med en stenhård konkurrens om kunderna dessa emellan så innebär det också bättre möjligheter och villkor för dig som är i behov av att låna pengar.

Det bästa som du kan göra som är just i den här situationen är att se över marknaden, jämför långivare mot långivare. Se över vad de kan erbjuda dig för räntekostnad som övriga personliga villkor på ett enda lån hos dom när du vill samla lån och krediter.

Gör inte misstaget här att falla för frestelsen och enkelheten med att ansöka om lån hos flera olika långivare samtidigt.

Det är vanligt att många långivare lockar med ”lån utan UC” för att de vet att många som är i behov av att låna pengar misstar detta med att långivaren inte kommer att ta en kreditupplysning när du ansöker om lånet.

Ordet UC betyder inte kreditupplysning utan UC står för Upplysningscentralen och är Sveriges äldsta kreditupplysningsföretag. När långivare lockar med ”lån utan UC” så innebär det i själva verket att man använder sig av något av de andra kreditupplysningsföretagen som finns i Sverige.

En kreditupplysning tas alltid när man ansöker om ett lån, detta gäller enligt svensk lag och även oberoende av vilken typ av lån du vill ansöka om, d.v.s. även om du vill samla lån och krediter hos en enda långivare.

Det bästa du kan göra som kund helt enkelt är att i lugn och ro sondera marknaden och jämföra lån, allt för att du ska kunna hitta de bästa personliga villkoren för dig.

samla-lån-utan-uc

Samla lånen och spara pengar

Kan alla banker och långivare erbjuda dig att samla dina lån? Nej, riktigt så bra är det inte och detta beror i huvudsak av två anledningar.

Dels så finns det många olika långivare som har specialiserat sig på en eller ett par olika typer av lån. Den största anledningen till om det är möjligt att samla dina lån eller inte beror alltid på dina personliga förutsättningar vad gäller din kreditvärdighet.

En sämre kreditvärdighet kan innebära saker som att du har många kreditupplysningar gjorda, du har en eller flera betalningsanmärkningar från tidigare lån, du har flera olika mobillån samt sms lån hos olika långivare, en lägre årsinkomst m.m.

En av dessa saker ovan nämnda eller flera av sakerna i kombination kan försvåra möjligheten att få samla dina lån hos en enda långivare men detta till trots så är det långt ifrån omöjligt till att faktiskt kunna göra det.

Skulle du vara i det här läget så kan det vara bra att se över om du kan låta tex. En jämförelsesajt jämföra dina chanser och möjligheter hos flera olika långivare men där ändå enbart en enda kreditupplysning kommer att tas.

Detta är betydligt bättre att göra än att du själv skulle skicka in ansökan på ansökan till flera olika företag, något som vi tidigare varit inne på kan komma att försämra dina möjligheter att samla dina lån istället för att öka chanserna så som du i själva verket vill.

Vid en god kreditvärdighet, d.v.s. om du har få lån, inga betalningsanmärkningar, god årsinkomst, fast anställning m.m. så kommer långivarna självklart att slåss om att få just dig som kund hos dom.

En bra kreditvärdighet ger dig helt enkelt de bästa förutsättningarna till att få så bra lånevillkor som det bara är möjligt. Även om du skulle ha turen att vara i det här läget så behöver du ändå göra jobbet att jämför lån och långivare då du självklart vill få till ett så bra samlingslån som möjligt.

Vem eller vilka kan då bli beviljade att samla lån och krediter? Även om det oftast finns olika villkor från långivare till långivare så finns det som oftast vissa grundkrav att uppfylla.

Du behöver tex. Vara 18 år fyllda, inte ha något aktuellt skuldsaldo hos kronofogden, är folkbokförd i Sverige, har en årsinkomst av minst 120 000 kr samt att du inte heller har för många betalningsanmärkningar.