Lån utan ränta

Även om det nästan låter för bra för att vara sant så finns det faktiskt möjlighet att ta lån utan ränta idag. I en bransch som växer så att det knakar så tillkommer fler och fler långivare på den svenska marknaden. Detta gör också att de konkurrerar hårt mellan varandra då de alla såklart också vill ha just dig som kund hos dom.

Med fler och fler aktörer så tillkommer också fler och fler erbjudanden från företagen, allt såklart för att du välja att låna pengar hos dom och inte hos någon av konkurrenterna.

Att låna utan ränta är oftast något som du kan göra hos helt ny kund hos en långivare, hos vem eller hos vilka är något som du först och främst behöver se över då det är långt ifrån alla företag som kan erbjuda detta till sina nya kunder.

Det är oftast på de korta snabblånen som många långivare kan erbjuda dig lån utan ränta på. Det kan tex. Vara lån med 7, 14 eller 30 dagars löptid som gäller för dessa villkor, men även detta är individuellt från långivare till långivare och något som först måste ses över innan man också skickar iväg sin ansökan.

Bra att på förhand också veta om är att flera långivare som kan erbjuda lån utan ränta ibland även kan lägga på en mindre fast avgift istället på lånet. Om du är intresserad av ett lån utan ränta så se även till på förhand att kontrollera att en ev. fast avgift inte överstiger vad räntekostnaden hos någon annan långivare blir.

Låna pengar utan ränta

Vad det finns för villkor att låna pengar utan ränta är som alltid olika från långivare till långivare, och är något som du alltid först måste se över villkoren för innan du skickar iväg din ansökan.

Denna typ av lån gäller oftast för lån med mycket kort löptid, för som oftast helt nya kunder hos ett företag och även för lånesummor från ett par tusenlappar och ofta upp till ca 25 000kr, men som alltid så kan detta skilja sig från företag till företag.

När du väl har hittat en långivare vars villkor passar dig så kan du också snabbt och smidigt ansöka direkt via företagets hemsida och även omedelbart få svar om ditt lån blir beviljat eller inte.

Om ditt lån skulle bli beviljat så kan du beroende på långivare ha pengarna på ditt konto inom några minuter upp till som oftast 24 timmar efter ditt lån blivit beviljat.

Hur snabbt du kan få dina pengar utbetalat direkt på kontot kan också bero på när du gör din ansökan, gör du tex ansökan sent på kvällen så kan du ha pengarna på kontot nästa morgon.

Det finns också vissa långivare som gör utbetalningar under lördag och söndag, skulle du helt enkelt ansöka om lånet under helgen så kan du också få pengarna då. Detta kan vara en stor fördel om du är i akut behov att få pengarna omgående och att inte behöva vänta till det blivit ny vecka igen.

Om att låna pengar utan ränta kan vara ett snabblånsalternativ även för dig så behöver du ändå vara medveten om att det som alltid när man ansöker om ett lån kommer att tas en kreditupplysning när du ansöker om lånet.

Räntefritt lån

Som låntagare är det viktigt att du inte blandar ihop ett räntefritt lån med att lånet också är fritt från amortering, lånet måste fortfarande återbetalas till långivaren. Hos de flesta långivare så inkluderas även den räntefria perioden in automatiskt i ditt lån.

För att förklara ytterligare vad ett räntefritt lån innebär så är det alltså kostnaden för lånet under endast en viss period eller på ett visst belopp som blir gratis, oftast som sagt när du är helt ny kund hos en långivare som kan erbjuda denna låntyp.

Vid en ansökan av ett räntefritt lån så kommer du även direkt att se på din ansökan vilken summa av amorteringen som ska avbetalas.

Långivarnas olika lånerbjudanden kan också skilja sig åt dom emellan, tex. Så kan lånet vara ett räntefritt lån upp till en viss summa eller räntefria under en viss löptid av lånet.

Som alltid så gör du helt rätt i att på förhand jämföra villkoren mellan långivare som erbjuder räntefritt lån innan du bestämmer dig för vem du ska skicka in din låneansökan till.

Även om lånet är räntefritt så behöver du också vara medveten om att det är oftast är samma grundförutsättningar som gäller att få lånet beviljat så som det är vid andra typer av lån. Med detta menas att du behöver vara 18 år fyllda, inte ha någon skuld hos Kronofogden, vara folkbokförd i Sverige samt ha en årsinkomst av 120 000 kr.

Kom även ihåg att detta är de grundkrav som ställs, som alltid så kan detta variera från långivare till långivare. Som exempel så kan ibland 20 – 23 år fyllda vara ett grundkrav, ha en än högre årsinkomst än ovan angivna eller att du varit folkbokförd i Sverige 6-12 mån innan du kan få ett lån beviljat.

Billiga lån

Ett lån ska alltid ses som en sista utväg att lösa en tillfällig svår ekonomisk situation som uppstått, man behöver också vara fullt ut på det klara med att man också klarar av att avbetala lånet.

Om man ändå bestämt sig för att ett lån är rätt beslut och väg att gå så vill man som kund även ha så billiga lån och krediter som det bara är möjligt. Här är det alltså räntekostnaden hos olika banker eller långivare som man först och främst alltid behöver se över.

Vad gäller snabblån med kort löptid där långivaren kan erbjuda dig att låna pengar utan ränta så det ett av de absolut bästa lånealternativ som man också kan bli erbjuden.

Om man har billiga lån och krediter så möjliggör det också att du kan betala in extra amorteringsbelopp varje månad eller när du kan. På så vis så minskar månadskostnaden för lånet successivt samt så kommer du även att ha avbetalat till lån snabbare än beräknat.

Gratis lån utan ränta

För att summera vad som gäller för lån utan ränta så är denna låntyp ett av de absolut förmånligaste lånealternativ som finns att tillgå. Bara var medveten om att det som oftast gäller helt nya kunder hos en specifik långivare där lånet oftast har korta löptider och på lånebelopp från någon tusenlapp upp till några tiotusentalskronor.

Ett lån utan ränta är också räntefritt upp till en viss summa eller under en viss löptid, så förknippa inte att lån utan ränta även innebär att lånet skulle vara amorteringsfritt.

Du har samma grundkrav på dig vad gäller denna typ av lån som vid andra typer av lån, där det alltid ingår att kunna avbetala sitt lån varje månad.