Låna 1000 kr

Information och jämförelser om snabblån och sms lån på 1000 kronor. Använd vår guide för att hitta det bästa lånet för dig.

Ett snabblån är förmodligen det mest bekväma sättet att snabbt låna 1000 kronor. Genom att använda dig av vår gratis jämförelsetjänst av lån på 1000 kronor kan du hitta det lån som passar dig och dina behov bäst.

Sms lån 1000 kronor – Information

Nästan alla smslån är blancolån. Det innebär att lånet inte behöver någon säkerhet för det du lånar pengarna till. Om man till exempel köper en bostad, är lånet säkrat med bostaden så att banken i värsta fall kan beslagta bostaden om man inte lyckas betala tillbaka lånet.

Eftersom ett sms lån är ett blancolån är ansökningsprocessen väldigt enkel, men kostar mer än lån med säkerhet. Ett smslån är mer riskabelt för långivaren vilket gör att räntesatsen är högre. När du överväger ett snabblån bör du ha i åtanke att det är ett ganska dyrt lån och du bör därför inte låna mer pengar än du behöver och bara låna ifall du verkligen måste. Många av kostnaderna kopplade till smslånet är dolda i olika avgifter utöver räntesatsen, därför bör du alltid läsa igenom långivarens villkor och krav innan du tar ett smslån.

Låneperiod för snabblån på 1000 kronor

Låneperioden för ett lån på 1000 kronor är vanligtvis 30 dagar, men vissa långivare har längre återbetalningsperioder. När du överväger att ta ett lån bör du bestämma dig för hur länge du vill ha lånet och när du kommer att kunna betala tillbaka det. Detta gör det enklare att sortera ut långivarna som erbjuder smslån med särskilda återbetalningsperioder. Observera att du kan råka ut för dyra förseningsavgifter om du inte lyckas betala tillbaka ditt snabblån i tid.

Krav för smålån på 1000 kronor

De flesta långivare kräver att låntagaren är 18 år eller äldre, men vissa ställer högre krav för att kunna ansöka om sms lån. Det är vanligt att långivarna kräver att den ansökande har en stadig inkomst som garant för lånet. Långivaren samlar in information om din inkomst och eventuella skulder och betalningspåminnelser.

Att söka ett lån kan vara problematiskt ifall man har skulder och betalningsanmärkningar eftersom sannolikheten att bli godkänd då minskar. Vissa långivare har dock individuella utvärderingar vilket gör att man kan få möjlighet till att låna trots skulder.

Hur man tar ett litet lån på 1000 kronor

Du ansöker om smslån genom att besöka långivarens hemsida från din mobil eller dator.  Hos långivaren fyller du i ett ansökningsformulär. När du fyllt i din ansökan och blivit godkänd överförs pengarna till ditt bankkonto.