Låna 3000 kr

Vi erbjuder relevanta jämförelser och uppdaterad information om sms lån och snabblån. När du behöver pengar fort är dessa lån förmodligen det smidigaste och snabbaste sättet att låna pengar på.

Vad utmärker ett snabblån på 3000 kronor?

Ett smslån är som sagt snabbt och enkelt att ansöka om, vilket främst beror på att ett smslån är ett blancolån. Till skillnad från exempelvis en lån till bil eller bostad är ett blancolån inte kopplat till någon egendom.

Vid ett bostadsköp kräver banken att få se redogörelsen och att godkänna transaktionen för bostadsköpet, vilket inte är fallet vid ett snabblån. Detta innebär att du kan använda de pengarna du lånar till vad som helst. Det gör även att ansökningsprocessen för ett sms lån är smidigare än andra vanliga lån och utbetalningen är snabbare.

När ansökningen är ifylld och långivaren har gjort en kreditupplysning på låntagaren överförs pengarna till låntagarens konto. Räntesatsen vid ett smslån är mycket högre än vid lån med säkerhet eftersom banken utsätts för en större risk. Vissa snabblån har en effektiv ränta på flera hundra procent. Å andra sidan är den nominella kostnaden oftast inte så hög eftersom att lånen handlar om mindre summor och kortare tid än större lån. Det betyder att det du betalar för ett sms lån på 3000 kronor är runt 500 till 1000 kronor.

Återbetalningsperioden för ett sms lån 3000 kronor

Långivare erbjuder sällan alternativa återbetalningsperioden för små lånesummor som för ett smslån på 3000 kronor. Vanligtvis ligger återbetalningsperioden på 30 dagar, men vissa långivare erbjuder återbetalningstid upp till 90 dagar. Desto längre återbetalningstid man väljer för ett smslån ju dyrare blir det. Det betyder att man aldrig ska ta ett snabblån under längre tid än vad man behöver och inte heller ta ett större lån än vad man behöver.

Krav för smslån på 3000 kronor

Vanligtvis krävs det att man som låntagare är 18 år eller äldre, men vissa har även en åldersgräns på 20 år. För att bli godkänd krävs det även att man har en så pass god privatekonomi att man har möjlighet att betala tillbaka lånet. De flesta långivare gör därför en kreditupplysning för att försäkra sig om att låntagaren kommer kunna betala tillbaka lånet. Vissa använder UC medan andra använder kreditföretag som Creditsafe eller Bisnode.

Ansökningsprocessen för lån på 3000 kronor

För att ansöka om ett lån på 3000 kr behsöker du långivaren som du väljer att låna av. Du får då vidare instruktioner och ett formulär där du får fylla i dina personuppgifter. Om banken godkänner ditt lån överförs pengarna till ditt bankkonto. Du finner vidare instruktioner genom att följa länken på vår hemsida till den långivare du har valt.