Lån med låg ränta

När du är i behov av att låna pengar så det viktigaste alltid att först och främst försöka se till att få ett lån med låg ränta. Om detta är möjligt eller inte kommer bero främst på två orsaker, din kreditvärdighet och att du på förhand jämför lån och långivare med varandra.

Med den allt jämnt växande branschen där många aktörer hela tiden tillkommer så skapar det också en stor konkurrenssituation om kunderna.

Generellt sett så kan man säga att ju flera aktörer och konkurrenter som finns ju bättre chans för dig som kund att kunna få bättre villkor när du söker lån med låg ränta.

Även om det är dina personliga förutsättningar med din kreditvärdighet och att du jämför lån på marknaden som främst avgör vilka villkor du kan bli erbjuden så är det också viktigt att veta om att räntekostnaden också skiljer sig stort beroende på vilken låntyp det gäller.

Billån, huslån och företagslån tillhör fortsatt de låntyper där man som kund kan få bäst lån med låg ränta. Snabblån och smslån som egentligen är samma typ av lån tillhör de typer av lån där räntekostnaden oftast är högre.

Olika låntyper har både sina fördelar som sina nackdelar. Vilka dessa också är behöver du på förhand ta reda på innan du skickar in din låneansökan, att du jämför olika lån som kan tänkas passa dig kan få dig att också spara flera tusen kronor varje månad.

Bra att veta om är att även om det rör sig om samma typ av lån så kan ändå villkoren skilja sig stort åt mellan långivare till långivare och p.g.a. det så blir en jämförelse än viktigare.

Låna pengar med låg ränta

Som vi redan varit inne på så är det först och främst din kreditvärdighet som bestämmer dina möjligheter att låna pengar med låg ränta.

Även om banker, långivare och diverse jämförelsesajter inte är särskilt bra på att upplysa sina kunder om hur man kan göra för att faktiskt öka sin kreditvärdighet så finns det dock en hel del saker som du kan göra för att bättre på denna.

Betala av dina skulder, en av de bästa besparingarna som du kan göra och som även ökar din kreditvärdighet och ger således bättre möjligheter i framtiden att låna pengar till låg ränta. Om du har flera skulder så börja att betala av dina mindre lån och de lånen med högst ränta.

Dra inte på dig kreditupplysningar, ju flera kreditupplysningar eller betalningsanmärkningar du har ju sämre för din kreditvärdighet.

Om du ansöker om att låna pengar med låg ränta så gör då detta genom en duktig låneförmedlare istället för att skicka in flera ansökningar själv till olika långivare.

Anledningen till detta är att låneförmedlaren som samarbetar med flera olika banker och långivare enbart kommer att ta en enda kreditupplysning.

Skickar du tex. In 3 olika ansökningar själv till olika långivare så kommer även 3 kreditupplysningar att tas. Bra att veta är att en kreditupplysning ligger kvar i 12 månader räknat från det datum som den gjorts.

Samla lån och krediter, att samla dyra lån och krediter hos en enda bank eller långivare gör inte bara att du kan spara en bra slant varje månad utan är även positivt för din kreditvärdighet.

Avsluta krediter som inte används, att ha lån på kreditkort som du inte nyttjar kommer inte ses som något positivt av någon långivare eller bank vid en kreditupplysning. Avsluta dessa snarast för att bättre på din kreditvärdighet ytterligare.

Betala dina fakturor i tid, om du inte betalar dina fakturor i tid så riskerar du att dra på dig onödiga betalningsanmärkningar. En betalningsanmärkning ligger kvar i 3 år från dess att du har fått den.

Ren glömska kan ibland leda till onödiga betalningsanmärkningar, vet du med dig att detta har hänt- eller kan hända även dig? I sådana fall så kan det vara bra att du skaffar dig ett autogiro som drar fakturabeloppet automatiskt varje månad.

Att göra budget kan också öka din kreditvärdighet

Att göra en månadsbudget är något som först och främst ger en bättre överblick över dina intäkter och utgifter men är också något som indirekt kan öka din kreditvärdighet.

Se över din ekonomi och se vad det är som du kan göra för att öka dina intäkter som att minska dina utgifter.

Det är inte alltid det lättaste att öka sina intäkter varje månad där det för många oftast är den månadslön som man har från sitt arbete som är den enda inkomstkällan.

Ett extrajobb, hyra ut rum i lägenhet, sälja saker som du inte använder och som ligger och skräpar i förrådet, är några exempel på saker som kan ge ett välkommet tillskott i kassan.

Att minska sina utgifter däremot kan dock vara en aning lättare men kan också kräva en del uppoffringar från dig. Några saker värt att se över för dig som vill spara pengar kan tex vara:

  • Gör en stor veckohandling istället för att handla lite då och då. Jaga rabatter och erbjudanden.
  • Gör matlådor att ta med på jobbet och att ha hemma i frysen.
  • Cykla, gå eller ta bussen till jobbet framför bilen om du har möjlighet till det.
  • Sluta röka/snusa.
  • Jämför el-abonnemang.
  • Spendera mindre pengar på snabbmat, restaurang- och krogbesök.
  • Träna ute del av året istället för på gymmet.

Detta är enbart några av sakerna som du kan göra för att spara pengar och att minska på dina utgifter. Om du tidigare inte har erfarenhet av att göra månadsbudget så finns det mängder av bra gratismallar att hitta online för detta och som kommer hjälpa dig på traven.

Summering lån med låg ränta

Det finns möjlighet att hitta lån med låg ränta, mycket är upp till dig själv och vad du har för kreditvärdighet, vad du kan göra för att öka denna ihop med det jobb du gör för att jämföra tillgängliga lån hos banker och långivare.

Välj inte första bästa långivare och skicka inte ut flera ansökningar i tron om att detta ska öka dina chanser till att få ett lån, tvärtom så tas det då flera kreditupplysningar och kan försvåra chanserna till lån med låg ränta och kan även göra det svårt att få ett lån överhuvudtaget.